Sporten in de buurt

Naast de bestaande activiteiten die wij binnen de Zorgzame Buurt al kennen, zijn er nog een aantal sportieve mogelijkheden in de buurt. Ook voor de kaart enthousiasten liggen er kansen.

Handboog schieten. In “aan de Meet” op de hoek Amazonenlaan/Orpheuslaan is een aantal handboogverenigingen gevestigd waar diverse vormen van het schieten worden beoefend. Voor meer informatie: www.aan-de-meet.nl. Misschien dat wij rond de zomer een clinic laten organiseren, maar daar hoeft u niet op te wachten!

Bowls is een balsport te vergelijken met jeu-de-boules en curling. Ook in “aan de Meet” op dinsdagmiddag van 12.30 tot 16.30 uur te spelen. Loop dan gerust eens binnen en maak kennis deze sport, u wordt hartelijk verwelkomd! www.bowlsclubeindhoven.nl.

Golf spelen in de stad op 10 minuten loopafstand, dat kan bij Golfcentrum Eindhoven www.golfcentrumeindhoven.nl. Voor startende en ervaren golfers, leren golfen en schaven aan de mindere punten geen probleem, docenten en een pro zijn beschikbaar. De PAR3 9-holes baan is uitdagend en gekwalificeerd om de handicap te halen. Iedere dinsdagochtend om 10 uur in competitieverband 9 holes lopen.

Bridge wordt ook in “aan de Meet” gespeeld en wel op de woensdagavond van 19.30 tot 22.30 uur. “Bridgeclub Oude Gracht” bestaat al ruim 30 jaar en is in onze buurt opgericht voor en door buurtbewoners. Er zijn rond de 90 leden die in drie groepen spelen, wel serieus, maar niet met het mes op tafel! Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom, van beginnende tot ervaren bridgers. www.bcog.nl

Canasta spelen in de buurt? Er wordt gespeeld op de donderdagmiddag van twee tot vijf uur. Dat gaat bij toerbeurt bij de spelers thuis onder genot van een hapje en een drankje. Mensen die mee willen doen of af en toe in willen vallen kunnen zich telefonisch melden bij mevrouw Herz, 040-2440842.